Trainer

Helpen je lichaam op de juiste manier ‘aan’ te zetten, om positieve verandering in je leven teweeg te brengen. Dat is in het kort wat ik als trainer doe. Ik kan je in heldere taal vertellen wat verschillende technieken zoals ademhaling, meditatie, koudetraining met je doen en hoe je er baat bij kunt hebben. M’n kracht ligt in het bieden van vertrouwen, in het schakelen tussen echte actie en echte rust, zonder zweverig te worden. Mijn naam is Sung van der Peet, coach, yoga teacher, instructeur Wim Hof Methode.

Mijn kennismaking met koudetraining was een openbaring. Geen spirituele tegeltjeswijsheden over ‘in het nu leven’ of ‘loslaten’. Een ijsbad laat je dat namelijk instant voelen. Fight or flight. Deal with it. Het raakte me in een gevoel dat ik herkende uit Vipassana, zonder de uitdaging van uren lang stil zitten. Net als Vipassana is koudetraining een vrij spartaanse weg naar binnen, naar meer voelen. Geen poespas. Je gaat aan wat er op dat moment op je af komt. Wat het ook is, je loopt er niet van weg. Pijn is slechts perceptie. En ook pijn gaat voorbij. Om dieper in je geest te komen kun je heel goed je fysiek inzetten. Je lichaam bezit eeuwenoude kennis waar je op kunt vertrouwen. Daar maak je simpelweg gebruik van.

Eind januari 2016 liep ik in korte broek en blote bast op het Reuzengebergte Jelenia Gora in Polen. Met windvlagen van 120 km/uur en een gevoelstemperatuur van -33 graden. Je leest het goed. Hier kom je jezelf tegen. Helemaal als je 250 meter voor de top op ijzige rotsen onderuit gaat en het bloed uit je mond gutst. De grap is, je kan het gewoon aan. Natuurlijk, mentaal is het een uitdaging, fysiek heb je niks te vrezen. Het enige wat blijft is de oerkracht die je in jezelf voelt. Het mooie is, iedereen heeft dit in zich.

 

Mijn intentie naar jou is mijn kennis en ervaring zo goed ik kan met je te delen. Je sterker te maken, laten groeien en je natuurlijke bronnen aan te boren. Mijn benadering is helder, toegankelijk en niet geheel onbelangrijk, ook gewoon leuk. Zo leer je tenslotte het beste. In een veilige omgeving krijg je handvatten om met je lijf aan de slag te gaan.

Boek workshop